Par mums

Biedrības “Iespēja visiem” darbības apraksts

Dibināta 2007. gadā.

Biedrība „Iespēja visiem” pēdējo 4 gadu laikā ir aktīvi turpinājusi darbību sabiedrības informēšanā, izglītošanā, ir veikta sadarbība ar Vidrižu pagasta pašvaldību, Limbažu novada domi.

Organizācijas biedri aktīvi piedalās pagasta, novada un reģiona informatīvos semināros, paaugstina savu kvalifikāciju, tiek veikti iedzīvotāju informēšanas pasākumi neformālā veidā.

2014. gada 24. maijā biedrības biedri piedalījās kā brīvprātīgie Emiļa Melngaiļa 140. jubilejas pasākuma organizēšanā.

Aktīvi piedalījās Limbažu novada projektā – Pasaules čempionāts automodelismā organizēšanā 2014. gada oktobrī.

Līdz šim biedrībā darbs ir ticis organizēts brīvprātīgi, iesaistot vietējos iedzīvotājus, jauniešus. Biedrībā ir uzņemti jauni biedri un biedrības darbības rezultātā ir sagatavoti vairāki projekti  iesniegšanai sociāli atstumto grupu integrācijai sabiedrībā, kas ir arī atbalstīti no dažādiem finansētājiem.

2015. gadā realizējām ASV vēstniecības finansētu projektu par iespējām izmantot ES un valsts finansētās attīstības programmas NVO, uzņēmējiem, privātpersonām, pašvaldībām.

2016. gadā realizējām LEADER programmas finansētu projektu „Ikvienam ir roka jāpieliek, lai lielais darbs uz priekšu tiek!” , kura mērķis ir Sekmēt ainavvides sakopšanu savas dzīves vides kvalitātes uzlabošanai.
Organizējām Vidrižu dīķa sakopšanas talku, kur tika  sakopta dīķa mala, iekārtota atpūtas vieta vietējiem iedzīvotājiem, tūristiem kura mērķis bija Rosināt sabiedrības līdzatbildības veidošanos savas dzīves vides sakopšanā. Sekmēt pašvaldības un NVO sadarbības uzlabošanos. Nodrošināt sakoptas ainavvides izveidošanu. Turpināt labiekārtošanas darbus Vidrižu muižas dīķim. Aktivizēt sabiedrību iesaistīties brīvprātīgā darba kustībā.

2017. gada oktobrī realizējām Limbažu novada domes atbalstīto projektu “Limbažu novada bagātība – izcilas personības un diži novadnieki” – maestro R.Paula kopkoncerta ar Vidrižu pagasta dziesmu un deju kolektīviem organizēšana. Pasākumu apmeklēja 380 klausītāji no visa Limbažu novada.

2018. gadā biedrība realizēja divus Limbažu novada domes atbalstītus projektus:

“Vidrižiem ir ar ko lepoties!”

Projekta mērķis: sekmēt Limbažu novada un Vidrižu pagasta kultūrvēsturiskā mantojuma popularizēšanu, rosinot arī vietējo mūsdienu daiļamatu meistaru un mākslinieku atpazīstamību, kas ir pilnībā sasniegts.

Projekta ietvaros tika organizētas radošās darbnīcas/ meistarklases.

Notika mākslinieku un radošo darbnīcu meistaru piesaiste, visas sezonas  pasākumu grafika sastādīšana, telpu iekārtošana, darbu uzstādīšana un noņemšana, uzraudzīšana. Radošās darbnīcas notika katru sestdienu, mainoties meistariem – gleznotāji, keramiķi, audēji, rokdarbi, fotogrāfēšanas meistari. Piedalījās 70 dalībnieki.

Projekts “Arī mēs vēlamies dzīvot ar prieku”

Projekta mērķis – sekmēt sociāli mazaizsargāto ģimeņu brīvā laika pavadīšanas uzlabošanu un dažādošanu, kā arī neformālo izglītošanu kopējās dzīves kvalitātes uzlabošanai.

Tika organizēti zīmējumu konkursi bērniem tad tika organizētas bezmaksas ekskursijas maznodrošināto ģimeņu bērniem. Kopā ekskursijās piedalījās 80 bērni.
Biedrības darbs ir novērtēts ar sabiedriskā labuma organizācijas statusa iegūšanu 2018. gada 22. jūnijā.

Biedrība jau  2 gadus realizē ziedojumu programmu “Gūt var dodot” Limbažos, kur darbojas 6 biedrības biedri, kas pilnīgi brīvprātīgi organizē ziedojumu saņemšanu un tālāk nodošanu novada sociāli atstumtajām grupām – daudzbērnu ģimenēm, bezdarbniekiem, cilvēkiem, kas uz laiku nonākuši grūtās dzīves situācijās. Pēdējo mēnešu laikā tika veikta mērķa grupas aptauja, kur cilvēki atklāti atbildēja uz jautājumiem, kā nokļuvuši mazaizsargāto grupā, kāda tieši palīdzība nepieciešama. Jau apkopotas 250 anketas. Aptaujāti tiek arī ziedotāji, kur apkopojot rezultātus redzams, ka sabiedrība arvien aktīvāk atbalsta un izprot nepieciešamību sniegt atbalstu līdzcilvēkiem. Netiek atteikts nevienam.

Kā liels atbalsts no Limbažu novada domes šai ziedojumu programmai ir piešķirtas jaunas telpas ziedojumu pieņemšanai/nodošanai Zāles ielā 8, jo līdz šim izīrējām pagraba telpas Pasta ielā 3, par kurām maksāja paši biedri no privātiem līdzekļiem.

Ikdienā piedalāmies pasākumu organizēšanā, ideju ģenerēšanā pagasta un novada kopējai attīstībai, organizējam un piedalāmies sabiedriskos pasākumos.